Sommer på Solobservatoriet

Omvisning i soltårnet, se vår spektakulære meteorittutstilling og opplev nordlys i miniatyr.

Legg årets sommerferie, helgetur eller dagstur til Solobservatoriet. Få omvisning i et historisk og unikt forskningsanlegg på dagen og ta del i astronomiske opplevelser om kvelden, spis god mat, hør spennende foredrag med en astronom, studer stjerner og planeter i store teleskop (ved klarvær).

REISEN

Solobservatoriet ligger like utenfor Oslo og er enkelt tilgjengelig med tog (kun 45min) og en kort fottur i trivelig terreng, en sykkeltur eller med bil.

Siste etappe begynner i naturstien. Ta toget eller la bilen stå på Harestua stasjon. På veien kan du løse lærerike oppgaver om landskapsformer og naturen. Du kan også følge vår 2,5km lange modell av solsystemet, med markerte posisjoner for alle planetene. Oppe ved Solobservatoriet finner du Sola og steinplanetene, alle i riktig størrelse og avstand i forhold til hverandre.

OVERNATTING

Lavvoene og gammene fra Lavvoutleie.no har høy standard og god kvalitet, for en komfortabel og bekymringsfri overnatting ute i naturen. Her er det lagt til rette for at dere skal kunne nyte tiden sammen under stjernene. Vi tilbyr adskilte rom/telt for barn og foreldre, si isåfall i fra ved bestilling. Lavvoene er innredet for 2 og 4 personer.


Vask hender - hold avstand - bestill eBillett på forhånd!
Klikk her for mer informasjon om smittevern, korona-regler og billetter til arrangementet.


Nyhetsbrev på e-post

Meld deg på vårt nyhetsbrev på e-post for å få kulturnyheter fra Hadeland og invitasjon til forhåndssalg av billetter og andre gode tilbud før de fleste andre.

Spørsmål eller hjelp til å kjøpe billetter?

Klikk her hvis du har spørsmål om billetter.

 

Billetter til Sommer på Solobservatoriet

  1. I morgen kl 11:00 Solobservatoriet Solobservatoriet Kjøp
Vis hele programmet
_
_
_