1

Kim F. & Skeiv salong: Størst av alt er kjærligheten

Kim F er en fortelling om kjærlighet, men også om undertrykkelse, opprør og feiring. Det handler om kampen for å få leve det livet man ønsker og troen på at verden kan gå framover.

 

Skeiv salong

I forkant av teaterforestillingen, kl. 18:00, inviterer vi til å møtes og snakke sammen før forestillingen - vi kaller det Skeiv salong. Åpent for alle, gratis inngang, enkel servering.

I panelet møter du Inge Alexander Gjestvang, Malin Hansen Halvorsrud og Ida Lundgård i en samtale ledet av teatersjef ved Teater Innlandet, Janne Langaas.

Inge Alexander Gjestvang representerte Gran i arbeidsgruppa bak handlingsplanen «Modige, mangfoldige Hadeland» og er tidligere sentralstyremedlem i FRI – foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold. 

Malin Hansen Halvorsrud representerte Jevnaker i arbeidsgruppa bak handlingsplanen «Modige, mangfoldige Hadeland» og er tidligere styremedlem i FRI Innlandet.

Ida Lundgård deltok i årets Hadeland Pride og er en ung og tydelig stemme i den skeive kampen. 

Takket være forkjempere, som Kim Friele, som stod på barrikadene og kjempet for å avkriminalisere og fjerne diagnosen homofili, kan vi i dag leve i et mer åpent og inkluderende samfunn. I denne salongen kan vi sammen sette fokus på hvordan det er å leve som skeiv i Innlandet. I dag lever vi i en tid der det er mer akseptert å være skeiv enn før, men likevel opplever mange at det er vanskelig å leve helt åpent og sant. Hvilke barrierer er det vi må rive ned for at dette skal endres? Arbeides det nok for åpenhet og inkludering i Innlandet? Snakker vi nok om det? Og hva slags holdningsendrende arbeid kan enkeltmennesker gjøre? 

Salongen er gratis og åpen for alle.

 

Om forestillingen:

Få kvinner har hatt like stor betydning for så mange mennesker som Kim Friele. Skipsrederdatteren fra Fana var den første i Norge som sto frem offentlig som homofil og kjempet for å få fjernet straffelovsparagrafen 213 og homofili som en psykisk diagnose. Bak lå årevis med lobbyvirksomhet og hardt arbeid. Siden har Kim Frieles sterke og tydelige stemme banet vei for kjærligheten. Etter partnerskapsloven ble innført i 1993, var Kim Friele og hennes Wenche Lowzow det første paret ut.

Denne nyskrevne forestillingen gir oss tilbakeblikk på Kim Frieles lange liv, på viktige vendepunkt både på det personlige og politiske plan.

Kim F er også en fortelling om Norge. Hvem var vi for 70 år siden, og hvem er vi i dag? Historien om de homofile og lesbiskes rettigheter er også historien om en nasjon der ordet likeverd fortsatt ikke betyr det samme for alle.

«Ikke alle kan stå på barrikadene. Ikke alle kan demonstrere. Men alle burde bli helter i sitt eget liv og leve sant.»

 

På scenen: Anna Dworak, Kristian Berg Jåtten, Linn Løvvik, Håkon Moe og Steffen Mulder

Forestillingslengde: Foreløpig ukjent, ingen pause. 

Produsert av: Teater Innlandet og Den Nationale Scene

 

Nyhetsbrev på e-post

Meld deg på vårt nyhetsbrev på e-post for å få invitasjon til forhåndssalg av billetter og andre gode tilbud før de fleste andre! 

Spørsmål om billetter?

Klikk her hvis du har spørsmål om billetter.

 

_
_
_